Parcours 2019

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km! Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de 5 km zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je geeft je keuze voor de afstand op het inschrijfformulier aan. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.

PARCOURS & LOCATIES

  • Start & finish: Mariaplaats
  • 19 locaties
  • 1 verzorgingspost

Het evenemententerrein bevindt zich op de Mariaplaats. Hier kun je vanaf 8:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en finish je ook weer na ongeveer 5 of 10 km. Op de Mariaplaats ontvang je ook jouw verdiende medaille en een lekker ontbijt. 

Klik hier om het parcours van de derde KLM Urban Trail Utrecht te openen. Hieronder vind je een overzicht van alle locaties.

Centrale Bibliotheek

De echte liefhebber kent de Centrale Bibliotheek in Utrecht natuurlijk al lang. Maar ook voor de rest is dit fantastisch nieuws: op zondag 16 juni lopen we hier doorheen. En oh, vergeet niet af en toe naar boven te kijken want wat je ziet is prachtig!

Hoog Catharijne

Hardlopen door één van de grootste én nieuwste winkelcentra van Nederland! Na jaren van bouwen en verbouwen is het gloednieuwe Hoog Catharijne bijna af. Op zondag 16 juni mogen we hier bij hoge uitzondering doorheen lopen. We kunnen niet wachten.

Stadhuis

Het stadhuis van Utrecht is méér dan een bijzonder en oud stadhuis. De oudste delen komen uit 806. Na 5 eeuwen ziet het gebouw eruit zoals we het nu kennen. Wij gaan via de hoofdingang naar binnen en via de trouwzaal weer naar buiten.

De Utrechter

De Utrechter Stadsbrasserie en Bar omarmt cultuur, muziek, design, bewoners van onze mooie stad en op zondag 16 juni ook honderden lopers. 

Kinepolis Jaarbeurs

Eén van de nieuwe locaties waar we doorheen gaan lopen is Kinepolis Jaarbeurs. De grootste bioscoop van Utrecht en één van de grootste bioscopen van Nederland.

Social Impact Factory Utrecht

In hetzelfde gebouw als de Utrechter zit ook de Social Impact Factory Utrecht. Hier werken, vergaderen en ontmoeten zelfstandige professionals, startups en grote organisaties elkaar. Ben je een beetje een ondernemend type? Neem je visitekaartje dan maar mee.

TivoliVredenburg

Jawel! Ook dit jaar mogen we weer dwars door TivoliVredenburg lopen, hoe gaaf. Je hoeft gelukkig niet door de draaideuren, dus je kunt in volle vaart door het pand en verder naar de volgende locatie.

Stadsschouwburg Utrecht

Voor het derde jaar op rij mogen we door Stadsschouwburg Utrecht. In deze instelling vind je:⠀

  • jaarlijks 500 voorstellingen⠀
  • meer dan 200.000 bezoekers per jaar⠀
  • 16 juni: honderden lopers!⠀

S.S.R.-N.U.

Altijd al eens binnen willen kijken bij een studentenvereniging? Nu is je kans, want S.S.R.-N.U. opent haar deuren op zondag 16 juni voor ons. Wees voorbereid op een hele bijzondere omgeving en een kleine biergeur.

De LiK

Elke Utrechter kent het mysterieuze en opvallende bouwwerk aan de Singel, maar de meesten zijn - als het goed is - nog nooit binnen geweest in gevangenis De LiK. We lopen door de oudste gevangenis van Nederland en over de luchtplaats waar onder andere Herman Brood, Simon Vinkenoog en Peter La Serpe flink wat uurtjes hebben doorgebracht. Dit wordt gaaf! ⠀⠀

Molen de Ster

Houtzaagmolen De Ster maakt zijn debuut op het vernieuwde parcours.

Dit is de laatste complete molen in zijn soort. Een uniek industrieel monument en oer-Hollands symbool, midden in de stad. Via de sleephelling en de zagerij lopen we door een uniek stukje geschiedenis! ⠀

JEU de boules bar

Goed nieuws voor iedereen die tijdens de vakantie in Frankrijk verslaafd is geraakt aan jeu-de-boules: in Utrecht is de eerste jeu de boulesbar met maar liefst twaalf jeu-de-boulesbanen geopend. En wij krijgen de primeur

Muntgebouw

Grote kans dat je weleens langs deze locatie bent gelopen. Dit historische gebouw telt 3 grote plenaire ruimtes, 10 ruimtes, 4 ontvangstruimtes en een prachtige binnenplaats. We hebben het natuurlijk over het Muntgebouw, hoe gaaf is dat.

Nog deze week maken we de volgende locatie bekend. Daar ben je zeker weten eerder langs gelopen, en ook hier gaan wij doorheen! 

Perry Sport

De gave locaties blijven maar binnenkomen! Ook dit jaar lopen we weer rakelings langs het assortiment van de Perry Sport. Kijk vooral lekker rond, maar blijf niet te lang plakken want we moeten door.

HKU Utrechts Conservatorium

We nemen je de komende editie mee naar het visitekaartje van de stad Utrecht. En nee, dat niet de Dom, de grachten of de werfkelder. ⠀

In 1900 was het gebouw voor Kunsten en Wetenschap op de Mariaplaats namelijk hét pronkjuweel van de stad. Tegenwoordig kun je hier en in het voormalige ziekenhuis het Utrechtse Conservatorium vinden.

Moreelsebrug

Vanuit het centrum lopen we supersnel ‘over’ Utrecht CS naar de westkant van Utrecht.

 

De Moreelsebrug is ontworpen om de binnenstad en West Utrecht te verbinden, maar het is meer dan dat. De Moreelsebrug zélf is niet alleen een prachtig gezicht. De brug biedt ook een magistraal uitzicht op het gloednieuwe Utrecht CS. Dus kijk zeker even rond!

Pandhof Domkerk

Een hele bijzondere plek staat jullie te wachten: de pandhof van de Domkerk. Deze kloostertuin met middeleeuwse stijlelementen staat vol bloemen en kruiden. Neem hier zeker even de tijd!

Ludens - BSO Rosa

Ludens kinderopvang, groot in Utrecht stad, is toegevoegd aan het parcours!⠀

Word jij in de komende weken één van hun nieuwe collega’s, dan ontvang je een gratis startnummer. En je ontvangt een mooi Ludens Urban Trail 2019 hardloopshirt.

Jaarbeurs

In dit 100.000 m2 gebouwencomplex voor grootschalige evenementen ontvangt Jaarbeurs ieder jaar ongeveer 2,5 miljoen bezoekers. Geen zorgen, we gaan niet langs alles hoor...