Parcours 2022

Onderstaande informatie betreft alleen voor de editie van 2022.

De start en de finish liggen vlak bij elkaar. Locatie Start: Hoog Catharijne, aan de Rijnkade. Locatie Finish: Moreelsepark. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd

Parcourskaart

  • Start: Hoog Catharijne, Rijnkade
  • Finish: Moreelsepark
  • 17 locaties
  • 1 verzorgingspost

Start: Hoog Catharijne, aan de Rijnkade. Finish: Moreelsepark. Hier kun je vanaf 08.30 uur o.a. jouw startnummer en bestelde shirt ophalen en tas achterlaten. Hier finish je ook, waarna je jouw verdiende medaille en een tasje met drinks & bites ontvangt. Onze DJ en speaker zorgen voor een goede sfeer!

Klik hier om de parcourskaart te openen. (PDF)

Hoog Catharijne

Hoog Catharijne is dé Fashion en Food bestemming van Nederland. Je kunt hier zeven dagen per week terecht bij meer dan 150 winkels en restaurants. Hoog Catharijne is elke dag open én heeft zes koopavonden per week.

TivoliVredenburg

TivoliVredenburg is een ‘muzikale stad-in-een-stad’. In deze muziektempel kan je genieten van alle soorten muziek onder één dak. Houd je van jazz, dance, poëzie of pop, van debat of klassiek. Bij TivoliVredenburg ben je aan het juiste adres. Het omvat vijf concertzalen met ruimte voor wel 5500 personen, een café en een restaurant.

De Utrechter & Social Impact Factory

Bij De Utrechter en de Social Impact Factory draait alles om impact maken. Dat doen we dankzij onze gasten! Voor zakelijke events, lunch, een uniek dinerconcept, borrels en private dining. Ongekend genieten in het hart van ons stadsie!

BUNK Hotel

BUNK Utrecht is een plek waar gasten en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een hotel, restaurant en flexwerkplek dat is gevestigd in de voormalige Westerkerk, een bijzondere locatie waar kunst en culturele events voor verwondering zorgen.

JEU de boules bar

Goed nieuws voor iedereen die tijdens de vakantie in Frankrijk verslaafd is geraakt aan jeu-de-boules: in Utrecht is de eerste jeu de boulesbar met maar liefst twaalf jeu-de-boulesbanen. Dus ben je klaar om je vrienden te verslaan met een potje jeu de boules? Dan ben je hier aan het juiste adres! Naast een spelletje kun je hier ook terecht voor de lekkerste streetfood bites en (speciaal)bieren.

Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht, gelegen aan het Lucasbolwerk, is een rijksmonument. Al 80 jaar is het een huis voor theater, met cabaret, toneel, dans, jeugdtheater en nog veel meer. In het gebouw vind je op de begane grond een dagcafé: Mevr. Dudok en op de eerste verdieping bevindt zich restaurant Zindering, dat een prachtig uitzicht heeft.

Speeltuin de Bloesem

Speeltuin De Bloesem is een heerlijke speeltuin waar kinderen zich gerust een hele middag kunnen vermaken. Er staan mooie toestellen, er is een wc ruimte en een binnenruimte met spelletjes. Kom hier zeker eens langs en de kinderen hebben gegarandeerd een leuke middag.

Centraal Museum Utrecht

Het Centraal Museum Utrecht is ook weer in het parcours opgenomen. Ontdek kunst, design, mode en stadsgeschiedenis in het Centraal Museum Utrecht, het oudste stedelijke museum van Nederland. Van de Utrechtse caravaggisten tot Pyke Koch. Van Jan Taminiau tot het indrukwekkende 17e -eeuwse poppenhuis en het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip. Tijdens de KLM Urban Trail Utrecht loop je door de museumtuin en kun je onder andere het bijzondere toegangshek van Couzijn van Leeuwen bewonderen.

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor!

Nicolaïkerk

De Nicolaïkerk werd gebouwd in het begin van de twaalfde eeuw als de tweede parochiekerk van Utrecht. De Nicolaïkerk is mogelijk de eerste kerk in Nederland waarin een orgel werd geplaatst. In de volksmond heet de kerk ook wel de Nicolaaskerk of de Klaaskerk, niet te verwarren met de Sint-Nicolaaskerk.

Domtoren

Ter ere van deze jubileumeditie voegen we de iconische Domtoren toe aan het parcours! Dé trots van Utrecht en de hoogste kerktoren van Nederland. Ren door zeven eeuwen geschiedenis en verken de eerste 59 treden naar de bijzondere Michaëlskapel.

Pandhof van de Dom

Rennen door het mooiste binnenpleintje van de stad. De Pandhof van de Dom is de kloostertuin van de Domkerk, een oase van rust midden in het hart van Utrecht. Deze verborgen tuin ligt tussen de Domkerk en het Academiegebouw, en is een heerlijk idyllisch plekje vol bloemen en kruiden. Vanaf de Pandhof heeft u uitzicht op de Domtoren, de kerk en het Academiegebouw.

Maesons

MAESONS, The Ultimate Men-Experience bestaande uit een Barbershop, Sportsbar en Menicures®. Alle mannen kunnen bij ons terecht voor een nieuw kapsel, baardbehandeling en/of Menicures® by MAESONS (manicure en pedicure behandelingen alleen voor mannen). In onze sportsbar, kan je een hapje en/of drankje nuttigen, een potje gamen of een sportwedstrijd kijken. Het draait bij MAESONS niet alleen om er goed uitzien, maar vooral ook om je goed te voelen! Met onze diensten willen wij een bijdrage leveren aan de gezondheid en welzijn van de man.

Museum Speelklok

Op zoek naar een leuke culturele activiteit in het centrum van Utrecht? Kom dan naar Museum Speelklok! Dit museum in Utrecht is een typisch Nederlandse must-see. Hier stap je namelijk in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten. Laat je verrassen door de vrolijke muziek die vanuit alle hoeken van het museum klinkt.

Bison Bowling Utrecht

Heb je je altijd al afgevraagd hoe de bowling er in de ochtend uitziet? Deze editie ren je niet alleen langs de bowlingbanen, maar ook door het restaurant en de vergaderzaal van Bison Bowling. Natuurlijk zullen wij dit alles begeleiden met een lekkere beat tijdens het discobowlen! Als je klaar bent met de Urban Trail en je hebt nog energie over, dan ben je van harte welkom om te komen bowlen bij Bison Bowling. Alle deelnemers van de Urban Trail die op 18 april 2022 komen bowlen, krijgen op vertoon van hun deelnamebewijs aan de Urban trail een portie loempia’s.

De Sint-Gertrudiskathedraal

Dit jaar lopen we langs de kathedrale kerk van Sinte Gertudis. Bekijk hier mooie voorwerpen, schilderijen en beelden waar de lange geschiedenissen sinds ongeveer 1600 voor hebben gezorgd. De meeste hebben een echte functie in de eredienst, maar vormen tegelijk een lust voor het oog van parochianen en bezoekers. 

Inschrijving geopend!

Yes! de volgende KLM Urban Trail Utrecht vindt plaats op Paasmaandag 10 april en je kunt nu inschrijven!

Lees meer