Parcours en locaties

De start- en finish bevinden zich bij Mariaplaats. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd

TivoliVredenburg

Jawel! Ook dit jaar mogen we weer dwars door TivoliVredenburg lopen, hoe gaaf. Je hoeft gelukkig niet door de draaideuren, dus je kunt in volle vaart door het pand en verder naar de volgende locatie.

De Volksbank

De Volksbank is de drijvende kracht achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Samen vormen zij de vierde bank van Nederland met bijna 3,2 miljoen klanten en een kleine 3000 medewerkers. 

De Volksbank vind het belangrijk dat medewerkers mentaal en fysiek gezond zijn. Daarom organiseren zij diverse workshops en begeleiding om het beste uit jezelf te halen. Hardlopen hoort daar zeker ook bij. Van directievloer tot management assistent hebben zij enthousiastelingen rondlopen. De Volksbank wil graag haar pand openstellen voor alle hardloopliefhebbers van Nederland. De Urban Trail gaat door ruimtes waar normaal medewerkers van de bank nooit komen! Daarnaast komen de renners er eindelijk achter of de bank nog steeds een grote kluis heeft of niet…

Hoog Catharijne

Grote kans dat je eerder al bij deze locatie bent geweest. Hoog Catharijne is namelijk dé Fashion en Food bestemming van Nederland. Je kunt hier zeven dagen per week terecht bij meer dan 150 winkels en restaurants. Hoog Catharijne is elke dag open én heeft zes koopavonden per week tot 20.00uur. Ook dit jaar lopen wij op zondagochtend hier dwars doorheen!

Kinepolis Jaarbeurs

Kinepolis Jaarbeurs was vorig jaar een hele gave locatie om doorheen te lopen. Daarom staat de bioscoop op 22 maart weer ingetekend op het parcours. Dit jaar loop je ook door grote zaal en het foyer.

Museum Speelklok

Als jij eerder hebt meegelopen met de Urban Trail Utrecht, dan weet je dat muziek altijd een belangrijke rol speelt. In de karakteristieke Buurkerk in het centrum van Utrecht is Museum Speelklok gevestigd. Een museum over zelfspelende muziekinstrumenten. We kunnen het dan ook niet laten om daar doorheen te lopen! Zing mee met volksliedjes uit de Jordaan en ren op muziek van Mozart en Michael Jackson. Dat klinkt als muziek in de oren!

Rechtbank Midden-Nederland

Hopelijk hebben jullie niet te veel strafbare feiten gepleegd, want zondag 22 maart kan je zomaar midden in een zitting terecht komen!

Het parcours gaat dwars door het historische gebouw van Rechtbank Midden Nederland. Je krijgt hier meteen een kijkje achter de schermen, want de route loopt langs de raadkamers via de cellen en de gedetineerdenuitgang naar buiten.

Moreelsebrug

Vanuit de westkant lopen we supersnel ‘over’ Utrecht CS naar het centrum van Utrecht.

Met de trappen meegeteld is de Moreelsebrug is 295 meter lang, 10 meter breed en ruim 8 meter hoog en biedt een magistraal uitzicht op het gloednieuwe Utrecht CS. Dus kijk zeker even rond!

Museumtuin Centraal Museum

Ontdek kunst, design, mode en stadsgeschiedenis in het Centraal Museum Utrecht, het oudste stedelijke museum van Nederland. Van de Utrechtse caravaggisten tot Pyke Koch. Van Jan Taminiau tot het indrukwekkende 17e -eeuwse poppenhuis en het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip. Tijdens de KLM Urban Trail Utrecht loop je door de museumtuin en kun je onder andere het bijzondere toegangshek van Couzijn van Leeuwen bewonderen.

Agatha Snellenschool

Op zondag naar school? Dat is vast niet vaak voorgekomen. Het parcours loopt dwars door de Agatha Snellenschool heen. Als je terug de schoolbanken in wil, is dit je kans

Kringloopwinkel de ARM

Het hergebruiken van bestaande materialen, het zogenaamde ‘pimpen’ is helemaal in. En waar kun je nu beter terecht voor de echte ‘Vintage’ dan in kringloop! Wij nemen je zondag 22 maart mee naar Kringloopwinkel de ARM.

Cafe SAAR

Een nieuwe locatie en wat voor één! We gaan door de Café SAAR. Hier kun je gewoonweg lekker eten en drinken, met kwaliteit en aandacht in de hoofdrol. Dit alles op het mooiste hoekje van Utrecht.

KLM Urban Trail Series richt zich op 2021

We zijn voorzichtig hoopvol gestemd dat de KLM Urban Trail Series vanaf medio 2021 op een verantwoorde wijze georganiseerd kan worden. In overleg met de betrokken gemeentes en hoofdsponsor KLM werken we aan een kalender die we via de officiële kanalen zullen delen zodra de nieuwe data bekend zijn.

Lees meer