Parcours

Deze informatie betreft editie 2021 en wordt bijgewerkt zodra nieuwe informatie voor handen is.

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km. Bij de 5 km zul je langs iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km.  Tijdens het lopen kun je op het moment zelf het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.


PARCOURS & LOCATIES

  • Start & finish: Moreelsepark
  • 15 locaties
  • 1 verzorgingspost

Het evenemententerrein bevindt zich in het Moreelsepark. Hier kun je vanaf 8:30 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en finish je ook weer na ongeveer 5 of 10 km. In het Moreelsepark ontvang je ook het ontbijtpakket inclusief je welverdiende medaille. 

Klik hier om de parcourskaart te openen. 

Hieronder vind je een overzicht van alle locaties.

Karel V

Een 14de-eeuws klooster in het centrum van Utrecht. Het was vroeger het onderkomen van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Tegenwoordig is Grand Hotel Karel V een verassend vijfsterrenhotel in de stad.
Het hotel heeft een prachtig erfgoed, een spa en je kunt er ook uitgebreid dineren. Laat je verassen bij Bistro Karel 5 aan de voet van de domtoren. Karel V is een geweldig verscholen landgoed met meer dan 650 jaar geschiedenis.

De Zeven Steegjes

We lopen door één van de laatste volksbuurtjes in de binnenstad, de Zeven Steegjes. Deze karakteristieke arbeiderswoningen tussen de Oudegracht, de Pelmolenweg, de Geertekerk en de voormalige Martinuskerk staan bekend om hun kleine voorkomen en netwerk van smalle gangen en stegen.

Tivoli Vredenburg

TivoliVredenburg is een ‘muzikale stad-in-een-stad’. Met vijf unieke zalen en meerdere horeca-voorzieningen onder één dak is ze het huis van en voor iedereen. Voor de Utrechter en de internationale bezoeker, voor jong en oud, voor de amateur en de professional. Ze biedt een podium aan alle muzikale werelden: klassiek, pop, dance, jazz, familie en alles ertussen. Daarmee is TivoliVredenburg uniek in de wereld.

Sonnenborgh

Vroeger was Sonnenborgh een wereldberoemd weer- en sterrenkundig instituut – gebouwd op een middeleeuws bolwerk - waar wetenschappers onderzochten uit welke stoffen de zon bestaat. Tegenwoordig ga je als bezoeker op onderzoek. Op Sonnenborgh vind je tentoonstellingen over het weer, de zon en het heelal. Maar ook drie grote telescopen waarmee je in het weekend de sterrenhemel en de zon met eigen ogen kunt bestuderen.

Peuteropvang 't Egeltje

Ook dit jaar loop je langs een bijzondere locatie van Ludens kinderopvang! Peuteropvang 't Egeltje ligt verscholen tussen speeltuin De Kleine Dom en een geheime tuin in hartje binnenstad. Op onze peuteropvang biedt Ludens voorschoolse educatie aan. Dat is peuteropvang voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar, waar ze spelend leren. Zo gaan ze straks vol vertrouwen naar de basisschool! Wij zorgen voor een uitdagende en fantasierijke omgeving en gelijke kansen voor elk Utrechts kind. Kom jij ons ook ontdekken? 

Bibliotheek Neude

Sinds maart 2020 zit de centrale vestiging van de Bibliotheek Utrecht in het iconische postkantoor aan de Neude. Groots openen zoals gepland kon helaas niet, maar de deuren zijn wel degelijk geopend en heel Utrecht is zeven dagen per week welkom.

Foto: Rob van der Lingen

Pandhof Domkerk

Even tot rust komen midden in het centrum, dat wordt genieten in het Pandhof van de Dom. Het pandhof van de Dom is de tuin van de Domkerk in Utrecht. Deze verborgen tuin ligt tussen de Domkerk en het aan het Domplein. Het pandhof is een idyllische siertuin en kloostertuin, waar sierplanten en kruiden bloeien. Zonder twijfel is het een van de mooiste binnentuinen van Nederland.

Pandhof Sinte Marie

Ook dit jaar is Pandhof Sinte Marie weer onderdeel van het pacours. Tussen de gebouwen van het Conservatorium ligt Pandhof Sinte Marie, het overblijfsel van de vroegere Mariakerk. De hof wordt samen met de omliggende panden van de 11e eeuwse kloostergang aangeduid met de naam Pandhof Sinte Marie. In de schitterende tuin ligt een fraaie bloemen-, kruiden- en vlindertuin. Van Mariaplanten tot mediterrane planten, en van geneeskrachtige kruiden tot ouderwetse tuinplanten, er valt een hoop te zien in Pandhof Sinte Marie.

Hoog Catharijne

In Hoog Catharijne kun je shoppen bij meer dan 110 winkels en een hapje eten kan bij één van de 30 restaurants. Hoog Catharijne is 7 dagen per week geopend. Van maandag t/m zaterdag zelfs tot 20.00 uur. Sinds de opening van de Singel is het mogelijk om met een bootje ónder het winkelcentrum door te varen. Een unieke belevenis.

Grit Optiek

Sinds 1934 is Grit Optiek een begrip in de stad Utrecht en ver daarbuiten. De prachtige collectie én de ligging met 2 deuren maken dit familie bedrijf uniek. Team Grit heeft jarenlange ervaring met het oplossen van alle denkbare kijkproblemen. Deze winkel kan daarom niet ontbreken bij de Utrechtse Urban Trail.

Centraal Museum

Het Centraal Museum Utrecht is ook weer in het parcours opgenomen. Ontdek kunst, design, mode en stadsgeschiedenis in het Centraal Museum Utrecht, het oudste stedelijke museum van Nederland. Van de Utrechtse caravaggisten tot Pyke Koch. Van Jan Taminiau tot het indrukwekkende 17e -eeuwse poppenhuis en het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip. Tijdens de KLM Urban Trail Utrecht loop je door de museumtuin en kun je onder andere het bijzondere toegangshek van Couzijn van Leeuwen bewonderen.

Kinepolis Jaarbeurs

Kinepolis Jaarbeurs was vorig jaar een hele gave locatie om doorheen te lopen. Daarom staat de bioscoop op 5 september weer ingetekend op het parcours. Dit jaar loop je ook door grote zaal en het foyer.

Museum Speelklok

Als jij eerder hebt meegelopen met de Urban Trail Utrecht, dan weet je dat muziek altijd een belangrijke rol speelt. In de karakteristieke Buurkerk in het centrum van Utrecht is Museum Speelklok gevestigd. Een museum over zelfspelende muziekinstrumenten. We kunnen het dan ook niet laten om daar doorheen te lopen! Zing mee met volksliedjes uit de Jordaan en ren op muziek van Mozart en Michael Jackson. Dat klinkt als muziek in de oren!

Moreelsebrug

We klimmen een stukje en steken het spoor over via de Moreelsebrug. Met de trappen meegeteld is deze brug 295 meter lang, 10 meter breed en ruim 8 meter hoog. Vergeet niet te genieten tijdens dit stuk van de route, want de brug biedt een magistraal uitzicht over Utrecht CS. Niet te lang, want aan het einde van de brug ben je bijna bij de finish.