Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Utrecht op Paasmaandag 10 april wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 - 6 km of een lange route van ongeveer 10 - 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. 

 

Let op! Deze pagina bevat informatie over de KLM Urban Trail Utrecht 2023. In aanloop naar het volgende evenement zal de website aangepast worden.

Parcourskaart

Dit jaar is de start in Hoog Catharijne. De finish vindt plaats in het Moreelsepark. Met 22 locaties belooft het weer een unieke editie te worden! 

Je kunt de volledige parcourskaart hier bekijken. 

Start: Hoog Catharijne

De start vindt plaats bij Hoog Catharijne. Hoog Catharijne is dé Fashion en Food bestemming van Nederland. Je kunt hier zeven dagen per week terecht bij meer dan 150 winkels en restaurants. Hoog Catharijne is elke dag open én heeft zes koopavonden per week.

Koninklijke Jaarbeurs Utrecht

De Koninklijke Jaarbeurs organiseert en faciliteert tal van kleine en grote events, live en online. Het is dé plek voor het bijwonen van congressen of evenementen EN voor het organiseren van vergaderingen, workshops, trainingen, congressen, (bedrijfs)events en beurzen.

Jaarlijks komen 2,5 miljoen bezoekers bij de Jaarbeurs over de vloer. De evenementenlocatie in Utrecht is geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Van grote beurzen, evenementen en shows tot kleinschalige vergaderingen en zakelijke congressen. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij goed inspelen op jouw wensen en behoeften voor elk type ontmoeting.

Tijdens de KLM Urban Trail loop je door hal 1 en ontdek je daarmee de grootste hal van Koninklijke Jaarbeurs

Centraal Museum

Het Centraal Museum Utrecht is ook weer in het parcours opgenomen. Ontdek kunst, design, mode en stadsgeschiedenis in het Centraal Museum Utrecht, het oudste stedelijke museum van Nederland. Van de Utrechtse caravaggisten tot Pyke Koch. Van Jan Taminiau tot het indrukwekkende 17e -eeuwse poppenhuis en het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip. Tijdens de KLM Urban Trail Utrecht loop je door de museumtuin en kun je onder andere het bijzondere toegangshek van Couzijn van Leeuwen bewonderen.

Museum speelklok

Op zoek naar een leuke culturele activiteit in het centrum van Utrecht? Kom dan naar Museum Speelklok! Dit museum in Utrecht is een typisch Nederlandse must-see. Hier stap je namelijk in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten. Laat je verrassen door de vrolijke muziek die vanuit alle hoeken van het museum klinkt.

De Utrechter Stadsbrasserie

Bij De Utrechter en de Social Impact Factory draait alles om impact maken. Dat doen we dankzij onze gasten! Voor zakelijke events, lunch, een uniek dinerconcept, borrels en private dining. Ongekend genieten in het hart van ons stadsie!

JEU de Boules Bar Utrecht

Goed nieuws voor iedereen die tijdens de vakantie in Frankrijk verslaafd is geraakt aan jeu-de-boules: in Utrecht is de eerste jeu de boulesbar met maar liefst twaalf jeu-de-boulesbanen. Dus ben je klaar om je vrienden te verslaan met een potje jeu de boules? Dan ben je hier aan het juiste adres! Naast een spelletje kun je hier ook terecht voor de lekkerste streetfood bites en (speciaal)bieren.

MAESONS

MAESONS, The Ultimate Men-Experience bestaande uit een Barbershop, Sportsbar en Menicures®. Alle mannen kunnen bij ons terecht voor een nieuw kapsel, baardbehandeling en/of Menicures® by MAESONS (manicure en pedicure behandelingen alleen voor mannen). In onze sportsbar, kan je een hapje en/of drankje nuttigen, een potje gamen of een sportwedstrijd kijken. Het draait bij MAESONS niet alleen om er goed uitzien, maar vooral ook om je goed te voelen! Met onze diensten willen wij een bijdrage leveren aan de gezondheid en welzijn van de man.

Flora's hof

In Flora’s Hof, wat zich bijna onder de Domtoren bevindt, vind je een vergeten stukje historie. Hier stond namelijk ooit het Bisschoppelijk Paleis. Later vestigde de beroemde tuinarchitectenfamilie Van Lunteren zich hier en
werd Flora’s Hof een kwekerij. De prachtige toegangspoort
is nu weer de toegang tot een mooie groene oase in een stenige binnenstad.

Taplokaal Gist

Taplokaal Gist bevindt zich op een gezellig pleintje met verschillende horecazaken en grenst aan de Vaartsche Rijn, waar ‘s middags en ‘s avonds het zonnetje te vinden is. Ze willen iedereen die Taplokaal Gist bezoekt, verrassen met heerlijke bieren en fraaie gerechten, het liefst gecombineerd. Ze zijn op zoek naar originele smaken of smaakcombinaties. Verwacht dus maar geen bieren van grote merken op tap, en geen standaardgerechten op de kaart. 

 

Domkerk

In hartje Utrecht staat de halve middeleeuwse gotische kathedraal. Je bent ook op 10 april van harte welkom om deze levendige kerk te ontdekken. De Domkerk is dagelijks geopend: voor gebed, vieringen of muziek, om de architectuur te bewonderen of om te leren over de rijke geschiedenis.

Pandhof van de Dom

Rennen door het mooiste binnenpleintje van de stad. De Pandhof van de Dom is de kloostertuin van de Domkerk, een oase van rust midden in het hart van Utrecht. Deze verborgen tuin ligt tussen de Domkerk en het Academiegebouw, en is een heerlijk idyllisch plekje vol bloemen en kruiden. Vanaf de Pandhof heeft u uitzicht op de Domtoren, de kerk en het Academiegebouw.

Bison Bowling Utrecht

Heb je je altijd al afgevraagd hoe de bowling er in de ochtend uitziet? Deze editie ren je niet alleen langs de bowlingbanen, maar ook door het restaurant en de vergaderzaal van Bison Bowling. Natuurlijk zullen wij dit alles begeleiden met een lekkere beat tijdens het discobowlen! Als je klaar bent met de Urban Trail en je hebt nog energie over, dan ben je van harte welkom om te komen bowlen bij Bison Bowling. Alle deelnemers van de Urban Trail die op 10 april 2023 komen bowlen, krijgen op vertoon van hun deelnamebewijs aan de Urban trail een gratis portie loempia’s.

Kinderboerderij Rotsoord

Nieuw Rotsoord is een groene oase in de wijk Hoograven-Tolsteeg, gericht op ontmoeting, recreatie en natuur- en milieueducatie voor alle bewoners van de omliggende wijken. Het verzorgen van het groen en de dieren, de bediening in het theehuis en het onderhoud van het terrein wordt gedaan door tientallen vrijwilligers. Daarnaast is het een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Samen met volkstuinvereniging Briljant zitten ze op het terrein van een oude wasserij, wat te zien is aan de gebouwen en de inrichting. Ook cultuurhistorisch gezien is Nieuw Rotsoord heel bijzonder.

Winkel van Sinkel

Ben je op zoek naar een unieke beleving, waar lekker eten, borrelen en uitgaan samenkomen? Dan kun je bij ons terecht! Met een continu variërend aanbod van activiteiten, muziek & dans valt er altijd wat te beleven.

Kom langs voor een heerlijke lunch of diner in het Grand café, een goed glas wijn in onze gloednieuwe wijnbar VINO of voor een gezellige borrel in de Pub. Een unieke beleving, in een prachtig monumentaal pand!

Sociëteit de Vereeniging

'Deelnemers aan deze trail lopen door het oudste gedeelte van ons pand, gebouwd in ca. 1550, en door het recent gerenoveerde gedeelte, de bar van Sociëteit de Vereeniging. De binnentuin, met bijzondere bomen en planten, maakt ook deel uit van de route.' 

“De Vereeniging” bestaat dit jaar 150 jaar. Een springlevende gezelligheidsvereniging heet u van harte welkom! Meer informatie vind u op onze website.

LE:EN

Bij LE:EN eet je heerlijke Aziatische fusion gerechten om samen te delen. Lekker met een Aziatisch biertje erbij of ons eigen LE:EN-bier. Ook hebben we nieuwe cocktails en altijd bijzondere saké, Aziatische whisky en meer.

We zitten in de hippe wijk ROTSOORD in een prachtige oude las- en constructiehal.

Naast ons restaurant hebben we verschillende ruimtes die je kunt huren om te vergaderen, borrelen en om andere leuke dingen te organiseren. NEEL achter LE:EN, the DRAIN en de SPIEGELZAAL

 

De Kleine Dom

Speeltuin De Kleine Dom ligt in het hart van de Utrechtse binnenstad, aan de Lange Nieuwstraat, verscholen in een bijzondere binnentuin. De speeltuin heeft een internationaal karakter; er wonen veel expats in de omgeving. Samen met de bezoekers maken de welzijnswerkers van DOCK tot de speeltuin van De Binnenstad.

Pandhof Sinte Marie

De in 1973 heringerichte tuin in de pandhof van de verdwenen romaanse Mariakerk. In het midden van de tuin staat sinds 1974 het beeld Steenroos (‘Steinrose’, 1972) van Fritz Koenig. Sinds 2015 staat Maria's zodenbank in de border, opgebouwd met het materiaal van een eerdere zodenbank in de tuin van het Centraal Museum. Veel van de ruim 300 plantensoorten zijn gewijd aan en/of vernoemd naar Maria zoals Mariaroos, Madonnalelie, Marygold (goudsbloem) en Mariadistel. Het plein en de tuin zijn in 2022 opgeknapt. Een participatieproject op initiatief van de pandhoveniers, werd mogelijk gemaakt door de gemeente, buren en vele begunstigers. De hele Pandhof is opnieuw bestraat en er zijn groenperken toegevoegd. Het nieuwe hekwerk achter het conservatorium kreeg aan beide kanten zitgelegenheid. Het dakwater van restaurant El Qatarijne wordt opgevangen in een grote tank en zal voor de tuin gebruikt worden. Nieuwe aanwinst op het plein is het beeld Sterrewater (2021) van Ton Kalle.

Camping Ganspoort 

De enige camping in Utrecht waar je geen tentje op hoeft te zetten: jullie zijn wél van harte welkom om bij ons te tafelen, te borrelen, te laptoppen, te vergaderen, of gewoon een lekker bakkie te drinken en bootjes te kijken.

Brothers In Law Taphouse

Brothers In Law Taphouse is the place in Utrecht City Centre for finger lickin' good burgers, chicken and veggies from the BBQ and a wide range of the best beers by Brothers In Law Brewing and friends from all over the world.

Fysiek Health Club

Wij vinden dat het tijd is om de grenzen te verleggen van wat mensen verwachten van de typische sportschool ervaring of fysiotherapiepraktijk. Vanuit deze gedachte zijn wij medio 2019 Fysiek Health Club begonnen in Utrecht. Fysiek Health Club is een boutique personal training en fysiotherapie studio zoals geen ander. Wij zijn er voor iedereen die serieus wat aan zijn gezondheid, lichaam, levensstijl en atletische prestaties wilt verbeteren. Na jaren praktijkervaring is het voor ons heel erg duidelijk geworden hoe wij ons kunnen onderscheiden van de rest. Geen inspiratieloze en onpersoonlijke omgeving, maar een plek waar jij je thuis en gehoord voelt. Voor fysiotherapie betekent dit geen steriele behandelkamers en slecht uitgeruste trainingsruimte. En voor sport betekent dit dat je niet maanden contributie betaalt zonder dat er iemand naar je omkijkt. Bij Fysiek Health Club ben je geen ‘anoniem nummertje’ maar een individu. Wij geloven dat we als personal trainers en fysiotherapeuten de ideale wingman voor je gezondheid zijn. Samen gaan we voor het best haalbare resultaat. Bij Fysiek ben je welkom en onderdeel van een prettige club gelijkgestemden. Na je trainingssessie geniet je van een lekkere kop koffie of een goed gesprek. En minstens zo belangrijk: je leert veel en werkt hard aan je gestelde doelen, want daarom kom je hier.

Nicolaïkerk

De Nicolaïkerk werd gebouwd in het begin van de twaalfde eeuw als de tweede parochiekerk van Utrecht. De Nicolaïkerk is mogelijk de eerste kerk in Nederland waarin een orgel werd geplaatst. In de volksmond heet de kerk ook wel de Nicolaaskerk of de Klaaskerk, niet te verwarren met de Sint-Nicolaaskerk.

Beton-T

Beton-T is het experimentele stadsplein van Utrecht. Een tijdelijk project dat ongebruikt gebied omtovert tot een plek waar cultuur, beweging, educatie, groen, ontspanning en verwondering naast elkaar kunnen leven. Ontstaan uit een behoefte aan ruimte in een snel veranderende stad.

Finish: Moreelsepark

Het Moreelsepark dient tijdens de KLM Urban Trail Utrecht als evenemententerrein. Hier kun je jouw startnummer en shirt ophalen, en de tassen afgeven.