KLM Urban Trail door typische Utrechtse locaties

images

Van het historische Muntgebouw tot muziekgebouw TivoliVredenburg, van gevangenis de LiK tot het geheel vernieuwde Hoog Catharijne. Deelnemers aan de derde KLM Urban Trail Utrecht komen langs al deze plekken tijdens de hardloopronde, die op zondag 16 juni gehouden wordt. De overweldigende belangstelling voor de derde editie heeft tot nu toe geresulteerd in ruim 2.000 inschrijvingen.

Utrecht is de zesde stad op de kalender van de KLM Urban Trail Series 2019, een verzameling van dertien unieke stadslopen waarbij niet alleen langs, maar ook dwars door historische of bijzondere gebouwen wordt gelopen. De start van de KLM Urban Trail Utrecht is op de Mariaplaats. Vervolgens rennen deelnemers door de Perry Sport, Hoog Catharijne, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, Ludens kinderopvang, Molen de Ster, TivoliVredenburg, stadsbrasserie de Utrechter, Social Impact Factory Utrecht, JEU de boules bar, studentenvereniging S.S.R.-N.U., gevangenis de LiK, stadsschouwburg Utrecht, het Stadhuis en de Centrale Bibliotheek.

De laatste aanwinst op de route is het monumentale Muntgebouw. “Hoe bijzonder is het om tijdens het sporten een unieke ervaring te beleven terwijl je rent door ons Muntgebouw. Op deze manier kunnen de lopers nog veel meer prachtige plekjes zien die achter onze deur verscholen zitten.”, zegt Bente van Meene van het Muntgebouw. De indrukwekkende lijst met locaties groeit nog steeds. Binnenkort wordt het parcours met alle highlights onthuld. 

Kort en lang parcours
Deelnemers krijgen dit jaar ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer vijf of tien kilometer, laat de organisatie weten. “Het parcours van vijf kilometer maakt het toegankelijker voor beginnende lopers." Nog niet helemaal zeker of je tien kilometer hardlopen vol kan houden? Niet getreurd. “Tijdens het lopen kunnen deelnemers bij de splitsing op het parcours kiezen voor de korte of de lange route.”

Inschrijven
Voor deze editie van de KLM Urban Trail Utrecht op zondag 16 juni hebben zich al meer dan 2.000 sportievelingen ingeschreven. Inschrijven is nog mogelijk via de website www.klmurbantrailutrecht.nl.

KLM trotse titelsponsor van de Urban Trail Series
Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running. Als supporter van hardlopen is KLM titelsponsor van de KLM Urban Trail Series: 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke KLM Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.