Meer dan geslaagde tweede editie van Utrecht Urban Trail met 2700 lopers

images

Wie zondagochtend 10 juni een bezoek bracht aan de Mariaplaats in het centrum van Utrecht trof daar 2700 enthousiaste lopers bij de tweede editie van de Utrecht Urban Trail. In een prachtig voorzomerse zondagochtend was het genieten geblazen voor de deelnemers die door 19 typisch Utrechtse locaties liepen. Op de route lagen filmtheaters, warenhuizen, museums, winkels en zelfs een gevangenis. Naast een parcours van 10 km was er voor het eerst ook één van 5 km.

De stad Utrecht hardlopend ontdekken. De tweede editie van de Utrecht Urban Trail kon wederom rekenen op een enorme belangstelling. De organisatie heeft dan ook alles in het werk gesteld om een gloednieuw parcours met nieuwe locaties samen te stellen. Bij een Urban Trail is er geen wedstrijdelement en dat geeft lopers alle tijd om de locaties goed te bekijken. Van die gelegenheid maakten veel deelnemers gebruik. Samen lopen en even stoppen voor een selfie.

“We zijn trots op de nieuwe locaties die we bij de tweede editie introduceren” zegt Sigrid van der Toorn, organisator van de Utrecht Urban Trail. “TivoliVredenburg, Stadsbrasserie en Bar de Utrechter, Bijenkorf, Museum Speelklok, het zijn allemaal locaties die we kennen van naam maar nog nooit hardlopend doorheen zijn gegaan.” Alle locaties werden van entertainment voorzien, wat het bezoek extra speciaal maakte. Na afloop werden de deelnemers weer getrakteerd op een heerlijk ontbijt een echt Urban Trail-medaille als blijvende herinnering.

Een geslaagde tweede editie waar zeker een vervolg op komt: “Een goed teken als je alle deelnemers met een grote glimlach over de finish ziet komen en zo ziet nagenieten. Dit is zo’n leuk evenement om te organiseren. We gaan er alles aan doen om volgend jaar weer zo’n mooie editie te presenteren. ”

Landelijke tour
De Utrecht Urban Trail is onderdeel van de Urban Trail Series Nederland. De eerstvolgende Urban Trails vinden plaats in Den Haag (24 juni),  Zwolle (8 juli) en Breda (26 juli). Alle Urban Trails zijn te vinden op www.urbantrailseries.nl.

KLM Urban Trail Utrecht 2022

Editie 2022 is succesvol afgesloten. Ren mee met onze andere KLM Urban Trails.

Lees meer