Parcours

PARCOURS

Deelnemers krijgen in 2018 de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km. Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de kortere route van 5 km doorloop je iets minder locaties en gebouwen dan de 10 km. Je geeft je keuze op het inschrijfformulier aan. Mocht je tijdens de Urban Trail van afstand willen wisselen dan is dit mogelijk en dit hoeft je niet apart door te geven bij de Helpdesk. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is hetzelfde punt.

Bekijk hier het parcours van vorig jaar.

Start & Finish: Mariaplaats

We starten en finishen de tweede Utrecht Urban Trail bij de sfeervolle Mariaplaats. Deelnemers van de eerste editie herkennen deze locatie wellicht nog van de mooie, groene tuinen van Pandhof Sinte Marie. Hier geniet je na afloop van een welverdiend ontbijt.

Filmtheater 't Hoogt

Filmtheater ’t Hoogt is het eerste filmtheater van Nederland en bestaat dit jaar 45 jaar. We gaan door het café, zaal 1 (ruimte voor 126 plaatsen), door naar de kleedkamer en zo weer naar buiten. "Wij willen iedereen uitnodigen om onze verjaardag mee te vieren en dankzij de Urban Trail onze locatie eens op een andere manier te ervaren" zegt Rianne Brouwers, Directeur Filmtheater ’t Hoogt

Stadsbrasserie en bar de Utrechter

'Stadsbrasserie en bar de Utrechter is een nieuwe horeca-gelegenheid in hartje centrum dat design, muziek, cultuur en de bewoners van de stad omarmt – op geheel eigen wijze. Het is een dynamische ontmoetingsplek, de hele dag door. Waar je altijd kan aanschuiven voor iconische gerechten, fijne dranken en ontlokkende gesprekken. Hedendaags wordt vervlochten met historie, zakelijk met vrije tijd en stads met de invloeden van het platteland. Voor de Utrecht Urban Trail gaat De Utrechter de samenwerking aan met Muziek Staffhorst Vinyl. Een op en top Utrechtse combinatie, aangezien de horeca-zaak is gevestigd in het bij vele Utrechters bekende 'Staffhorst pand' op het Vredenburg 40, waar vroeger Staffhorst Electronics zat. 10 juni zal Muziek Staffhorst Vinyl, dé Utrechtse platenwinkel gevestigd aan het Willem van Noortplein, een pop-up voor één dag openen achterin Stadsbrasserie en bar De Utrechter. Hier kunnen de lopers en hun supporters neuzen tussen vinyl platen van prachtige Utrechtse artiesten, maar ook kunnen ze kijken naar kunst van echte Utrechtse artiesten. Samen zijn De Utrechter en Muziek Staffhorst Vinyl een verrassend onderdeel van de Urban Trail.’

Museum Speelklok

Midden in het centrum van Utrecht is Museum Speelklok gevestigd in de Buurkerk. Tijdens een bezoek aan Museum Speelklok speelt muziek de hoofdrol. Zing mee met volksliedjes uit de Jordaan of dans op de Charleston. Luister naar muziek van Mozart en Michael Jackson. De magische muziekinstrumenten staan bol van de verhalen en spelen allemaal live. Er worden regelmatig bijzondere tentoonstellingen en (kinder)activiteiten georganiseerd. Daarnaast kunnen alle bezoekers dagelijks mee met de gratis Muzikale Rondleiding door het museum. Je hoort het in Museum Speelklok: het vrolijkste Museum van Nederland!