Praktische info

Elke Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je komt door verschillende gebouwen, steegjes, binnentuinen waar je anders nooit komt. Dat is in Utrecht niet anders, met 10 km ongeëvenaard urban loopplezier dat je verrast met het avontuurlijke, stedelijke parcours door de Utrechtse binnenstad.

Algemene Voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Bereikbaarheid

Plan je reis ver van tevoren en gun jezelf genoeg tijd om op tijd te komen. Zo kun je op de dag van het evenement ontspannen naar de Janskerk toe reizen. Op deze pagina vind je informatie over belangrijke tijden, openbaar vervoer, parkeren en looproutes naar de evenementlocatie.

Datum

De datum van de eerste Utrecht Urban Trail is Paasmaandag 17 april 2017.

Foto’s

Onderweg worden persoonlijke foto’s gemaakt van alle deelnemers. Na afloop zijn de foto’s gratis online te bekijken op onze website en Facebookpagina.

Inschrijven

Bedankt voor een mooie eerste editie. De inschrijving is gesloten. Houd onze website en social media in de gaten.

Leeftijd

De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar.

Medaille

Alle finishers ontvangen een medaille ter herinnering aan de eerste Utrecht Urban Trail.

Ontbijt

Direct na jouw finish kun je bij de ontbijtstand jouw gratis ontbijt ophalen die je samen met vrienden en vriendinnen kunt opeten. Alle finishers krijgen na afloop ook een uniek medaille.

Overnachten

Een uurtje extra slapen voorafgaand aan de Urban Trail? Slaap dan in één van de gebouwen waar je tijdens de Trail doorheen loopt. Voor €105,- per kamer per nacht boek je een kamer in de oude rechtbank van Utrecht, in 2008 omgetoverd tot Court Hotel. Zo word je uitgerust wakker in Utrecht en kun je al je energie gebruiken voor de Urban Trail. Na het lopen lekker blijven hangen? Dan kun je ook de avond na de Urban Trail blijven slapen voor €105,00. Prijzen zijn exclusief 5% verblijfsbelasting en ontbijt.

Parcours

Het parcours is ongeveer 10 km door de binnenstad van Utrecht. Stapje voor stapje maken we steeds meer highlights bekend die op het parcours zijn ingetekend.

Programma

Het programma van Paasmaandag 17 april 2017.

Tijd Activiteit
08.00 – 10.30 uur Ophalen startnummers
09.30 uur Startwave 1
09.50 uur Startwave 2
10.10 uur Startwave 3
10.30 uur Startwave 4
10.50 uur Startwave 5
10.00 uur Aanvang ontbijt
13.00 uur +/- Finish laatste loper, einde ontbijt


Onder voorbehoud van wijzigingen.

Shirt

Voor de eerste Utrecht Urban Trail hebben we dit functionele hardloopshirt ontworpen. Dit shirt kun je bij jouw inschrijving bestellen voor € 20,00.

Start- finish

Op het Janskerkhof, naast de gelijknamige kerk, kun je jouw startnummer ophalen en gratis jouw tas afgeven. Na afloop genieten we daar van een welverdiend ontbijtje. Bekijk hier de locatie van het Janskerkhof.

Startnummer

Startnummers worden niet thuisgestuurd, maar kun je op Paasmaandag 17 april ophalen op het wedstrijdsecretariaat. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen per mail de indeling van de startwaves. De verdeling van de startwaves wordt toegekend door de organisatie. Houd de mail bij de hand (uitgeprint of smartphone) bij het ophalen van jouw startnummer. De startwave en starttijd staan ook geprint op het startnummer. Je mag altijd in een latere wave starten om samen met een vriend of vriendin te lopen. Dit hoef je niet vooraf bij het wedstrijdsecretariaat te wijzigen. In een eerdere startwave starten is niet toegestaan.

Startwave

Starttijd

Startwave

09.30 uur Startwave 1
09.50 uur Startwave 2
10.10 uur Startwave 3
10.30 uur Startwave 4
10.50 uur Startwave 5

 

Om je in alle comfort door de straatjes, op trapjes en door de gebouwen te laten lopen, zullen de deelnemers in 5 startwaves starten met telkens een pauze.

Belangrijk informatie

  • De deelnemers worden over de startwaves verdeeld op basis van hun startnummer;
  • De verdeling van de startwaves wordt toegekend door de organisatie;
  • Je mag altijd in een latere wave starten om samen met een vriend of vriendin te lopen;
  • Je wordt enkel in een startwave geplaatst als je ingeschreven en betaald hebt.

Tassenafgifte

Op 17 april is er gratis tassenafgifte (open van 08.00 tot 13.00 uur) voor deelnemers. Bij het inleveren van je tas krijg je een sticker op jouw startnummer. Hiermee kun je daarna jouw tas weer ophalen. Zorg dat je tijdig jouw tas weer ophaalt. Er is geen kleedgelegenheid aanwezig.

Tijdregistratie

Er is geen wedstrijdelement en daarom ook geen tijdregistratie met wedstrijduitslag. Bij het concept van de Urban Trail draait het om de ervaring van het stedelijke parcours. Geniet dus vooral van het unieke parcours met de bijzondere locaties die je passeert.

Toiletten

In het start- en finishgebied zijn toiletten aanwezig.

Verzorgingspost

Er staat een verzorgingspost op ongeveer 5 km. Hier wordt water aangeboden.

Wat is een Urban Trail?

Elke Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je komt door verschillende gebouwen, steegjes, binnentuinen waar je anders nooit komt. Dat is in Utrecht niet anders, met 10 km ongeëvenaard urban loopplezier dat je verrast met het avontuurlijke, stedelijke parcours door de Utrechtse binnenstad.

Wedstrijdsecretariaat

Voor vragen over jouw inschrijving kun je contact opnemen via info@utrechturbantrail.nl.

 

Openingstijden wedstrijdsecretariaat tijdens het evenement:

Paasmaandag 17 april: 08.00 – 13.00 uur

Weersverwachting (Ed Aldus)

Het is wisselend bewolkt en bestaat er kans op een bui. De droge perioden hebben duidelijk de overhand. De dag begint met een temperatuur van 5 graden en rond het middaguur is het een graad of 10. Bekijk hier de weersverwachting en kledingtips.